Kako povećati prodaju?

Savremeni marketing u cilju povećanja prodaje

Imaš dobar proizvod ali prodaja slabo ide? Web sajt si debelo platio ali nema dovoljan broj posetilaca?

Sve što ti treba je dobar copywriter, content writer i digital marketar!

Put do sigurnih kupaca često nije lak a ni kratak, međutim ukoliko odabereš prave saputnike i putokaze, tvoj put može postati i najkraći do profitabilnog zadovoljavanja potreba- što je i sama definicija marketinga. Potrošači moraju najpre da saznaju za tvoj proizvod, prikupe dovoljno informacija i svedočenja o njegovom kvalitetu i tek onda da se možda odluče da ga kupe. Dakle, treba ti dobar ali savremeni marketing.

Ko su copywriter, content writer i digital marketer i kako oni mogu da mi pomognu na putu do povećane prodaje?

Copywriter, content writer i digital marketer su danas nosioci marketinga. Naizgled je lako, kao ‘šta tu ima da se piše’, pomisliš. Ukoliko si već u nekom poslu, onda ti je poznata moć dobrog marketinga a ako tek počinješ neki posao, prodaju, ponudu usluga, onda ćeš se i sam uveriti da je savremeni marketing najvažniji korak ka sigurnom uspehu u povećanju prodaje ili promovisanju proizvoda. Profesionalni pisci za reklame i sadržaj za sajtove naprosto umeju sa rečima a vladaju zanatom tako da svojim tekstovima mame kupce i privlače pažnju- što je suština povećane prodaje.

  • Copywriter,  je pisac reklamnih tekstova. Igra se rečima i od njih pravi magične slogane koji rade posao za tebe. Privlače pažnju kupcima i prodaju im tvoj proizvod. U svetu je zanimanje kopirajtera jako cenjeno i podrazumeva se da svaki trgovac ima svog kopirajtera koji mu pomaže, skraćuje put do sigurnih kupaca.
  • Content writer je pisac sadržaja za web sajtove. Naravno, ni ovo nisu tamo neki tekstovi već umeće da se rečima bode pravo u metu, piše baš ono što kupac želi da pročita odnosno ono što mu je potrebno. Jedan dobar kontent rajter će umeti da oblikuje tvoju web stranicu tekstovima koji će držati publiku na okupu, ponudiće im tvoj proizvod na način koji neće uspeti da odbiju a potencijalnim kupcima će toliko biti zanimlljiv da će i sami poželeti da kupuju od tebe.
  • Digital marketer je, pored gore navedene dve, najjača karika tvog lanca dobre prodaje. Kako? Tako što brine da se tvoj sajt nađe među prvima na pretraživaču a poznato je da oko 80% klika odlazi isključivo na prva tri do četiri sajta koji se pojave na pretraživaču. Zato ti je bitno da tvoj sajt izbije među prvima kada tvoj potencijalni kupac ukuca ključne reči koje opisuju proizvod koji prodaješ. Digital marketar pored navedenih alata ima još mnogo alata kojima tvoju prodaju čini sve većom i većom. O značaju digital marketinga za vaše poslovanje pročitajte više na https://www.digitalnimarketing.in.rs/znacaj-digitalnog-marketinga-za-elektronsku-trgovinu/

Резултат слика за copywriter

Da li ću morati za povećanje prodaje da angažujem tri različite osobe za sve ovo?

Ako imaš sreće da nađeš jednu osobu koja može raditi sva tri posla, to je pravi pogodak. Dva bitna razloga su:

  1. Jedna osoba će lakše držati stil obraćanja i pisanja ujednačenim, što daje ozbiljan i stabilan ton u komunikaciji sa tvojim kupcima, klijentima ili korisnicima i
  2. Uštedećeš u plaćanju jednog umesto tri saradnika.

Tržište jeste gusta šuma i teško je da ćeš imati da ponudiš nešto što već ne postoji ali izazov i jeste u tome, da se izdvojiš u tom gustišu i postaneš tražen. Tu ti mogu pomoći ljudi koji znaju kako, tvoje je samo da ih potražiš i zakažeš sastanak. Sve na jednom mestu možeš pronaći na sajtu http://www.marijagolubovicproodos.com/wp/

Znanje je moć, zato uči od najboljih

Iza uspešnih copywritera i pisaca za web stoji dobra škola gde se zanat ove vrste pisanja uči od profesionalaca. Najbolje od mog pisanja sam uspela da izvučem onda kada sam počela da učim na http://www.kreativnopisanje.org/    kao i mnogi uspešni blogeri, mladi pisci koji okupljaju oko sebe sve veću čitalačku publiku. Onaj ko piše reklamu za vašu firmu ima zadatak da svojim pisanjem proda vaš proizvod, kao i što onaj kog odaberete da piše tekstove za vašu web stranicu mora da zna tehnike te vrste pisanja a ne da iskazuje svoj literalni talenat i da ga vi za to plaćate. Od tekstova dobro obučenog copywritera ili pisca za web se očekuje da budu magnet za što veći broj klijenata i da ga vi sa zadovoljstvom platite jer vam pomaže u dostizanju cilja.

Сродна слика

Dobar copywriter kreativnim reklamnim tekstovima dovodi potencijalne klijente na tvoj sajt i pretvara ih u tvoje kupce!

Onog trentka kada dovedeš publiku na svoj sajt, potrudi se da imaš šta da ponudiš i čime da ih zadržiš da bi  kupili tvoj proizvod. Moć kreativnih reklama i zanimljivog sadržaja na tvom sajtu ti može doneti mnogo više nego što si očekivao. Zato ne gubi vreme već pronađi svoh marketing čarobnjaka tj.copywritera, content writera i digital marketara!

Upit o detaljima ponude usluga pisanja za web, reklame i kompletnog održavanja sajta možete poslati na Kontakt

Savremena tehnologija nam je omogućila upotrebu digitalnog marketinga nasuprot  skupom klasičnom marketingu koji podrazumeva plaćanje skupih tv ili radio reklama koje, složićeš se, pored toga što puno koštaju, da bi imale efekta moraju da se vrte duže vreme. Naravno, kada počinješ neki posao, nisi u prilici da ulažeš veliki novac u marketing (mada se potvrđuje da je ulog u marketing uvek isplativ ulog) i zato je sjajna vest da postoje pristupačniji a jednako dobri načini da pronađeš put do svojih kupaca.

Оставите одговор